Winnen: 3 keer 2 boeken!

De vrouw van de theeplanterHet afscheid van de tropen
Te winnen: 3 keer 2 boeken van Dinah Jefferies

Van uitgeverij Prometheus mag ik drie mensen blij maken met twee boeken van Dinah Jefferies! Zelf heb ik de boeken nog niet gelezen, maar ze staan zeker op mijn to read list. De covers zijn om verliefd op te worden en de historische verhalen spreken me erg aan. Erg leuk dus om een paar mensen blij te mogen maken met nieuw leesvoer!

Over de boeken
De vrouw van de theeplanter:
“Wanneer de negentienjarige Gwendolyn Hooper trouwt met de rijke, charmante Laurence, popelt ze bij hem op zijn theeplantage te gaan wonen. Vol optimisme verruilt ze daarom het vertrouwde Londen voor het platteland van Sri Lanka. Het leven daar blijkt echter niet te zijn wat Gwen ervan had gehoopt.
Laurence, plotseling stil en afstandelijk, maakt lange dagen, waardoor Gwen voornamelijk op zichzelf is aangewezen. Terwijl ze thuis probeert te raken op de plantage, stuit ze op relicten uit een mysterieus verleden: gesloten deuren, een vergeelde bruidssluier en een verborgen en overwoekerde grafsteen. Als ze Laurence confronteert met haar ontdekkingen, slaat het noodlot toe, en komt Gwen voor een onmogelijke keuze te staan.

De vrouw van de theeplanter is een onvergetelijk, meeslepend verhaal dat zich afspeelt in Sri Lanka tijdens de jaren twintig en dertig, over een jonge vrouw die een keuze moet maken tussen haar plichtsgevoel als echtgenote en haar instinct als moeder.”

Het afscheid van de tropen:
“Malakka, 1955. Lydia Cartwright komt van een bezoek aan een zieke vriendin thuis in een uitgestorven huis. De bedienden zijn weg, de telefoon geeft geen gehoor. Ook haar man Alec en hun twee dochters zijn verdwenen.
Wanhopig zoekt Lydia contact met de Britse districtsofficier, die haar vertelt dat Alec is overgeplaatst naar het platteland. Voor Lydia is dit een onbegrijpelijke beslissing. Waarom heeft hij niet op haar gewacht? Waarom heeft hij geen bericht voor haar achtergelaten?
Lydia’s zoektocht naar haar gezin voert haar door een door oorlog verscheurd land. Ze wordt opgevangen door Jack Harding, een man die ze liever in haar verleden had gelaten, en probeert er op zijn plantage in te berusten dat haar familie bij een brand zou zijn omgekomen, zoals haar wordt verteld. Maar leven ze echt niet meer, of toch wel?

Het afscheid van de tropen beschrijft het hartverscheurende verhaal van een door leugens verscheurde familie en hoe de liefde van een moeder de afstand van jaren en continenten kan overbruggen.”

Auteur
“Dinah Jefferies werd in 1948 in Maleisië geboren. Ze verhuisde toen ze negen was naar Engeland, maar behield altijd een grote voorliefde voor Zuidoost-Azië. Pas recentelijk publiceerde ze haar eerste roman, Het afscheid van de tropen, en een jaar later haar tweede, De vrouw van de theeplanter. Dinah Jefferies woont met haar man in Gloucestershire.”

Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken?

  • Je volgt me op Facebook, Twitter en/of Instagram
  • Delen van de actie zou heel lief zijn
  • Je laat een reactie achter met een geldig e-mail adres
  • De actie loopt t/m donderdag 4 augustus, vrijdag 5 augustus neem ik contact op met de winnaars
  • Heb je gewonnen? Reageer dan aub uiterlijk 8 augustus

De winactie is afgelopen! De winnaars hebben bericht ontvangen! Gefeliciteerd Marijke, Mieke en Jacky!

-X- Judith

76 thoughts on “Winnen: 3 keer 2 boeken!

  1. Hey! Ik volg je op alle mogelijke kanalen hihi maar nog nooit eerder aan een winactie van je meegedaan. But you had me at ‘historische verhalen ‘ want daar ben ik dol op! De kaften zijn inderdaad erg mooi en ik weet zeker dat ze super tot hun recht komen in mijn boekenkast!
    Ik ding dus graag mee naar de prijzen 🙂

  2. Boeken over liefde uit het verre Oosten. Dat zijn vast hele speciale boeken. Je leert zo meteen wat over de cultuur dus ook nog eens leerzaam. Ik maak graag kans.

  3. Ooeeeh!! Die boeken lijken me echt geweldig. 🙂 ik volg je op facebook en twitter, en ik doe graag mee aan de winactie!

  4. Wat een leuke winactie en de prachtige exotische covers maken me heel nieuwsgierig naar de verhalen! Ik volg je op Twitter, Facebook en Instagram en doe graag mee.

  5. Draag wil ik aan deze mooie actie mee doen. Het zijn helemaal de boeken die ik het allerliefst lees. Doe erg graag mee. ?

  6. Leuke actie weer Judith. En dan maar liefst drie keer twee boeken! wow! Uitgeverij Prometheus deelt uit samen met jou! Liked &shared op Facebook en twitter. Wie wil hier nu geen kans op maken.

  7. Weer een leuke actie! Graag waag ik een kansje! Volg je zo’n beetje overal, FB onder mijn eigen naam en de rest onder variaties van (@)TurtleBookwurm

  8. Wat een mooie boeken, daar word je meteen blij van. Ik waag graag een kansje om ze te winnen. Zou toch ideaal zijn voor op vakantie. Ik volg je op Facebook en instagram. Op twitter zal ik je ook eens op zoeken. Ik ga duimen.

  9. Jammer dat er social media voor nodig is… Had graag een kansje gemaakt. Heb alleen pinterest.. De kaften lijken erg op die van Sarah Lark, I like 🙂

  10. Super leuke actie! Heb ze gisteren in de winkel zien liggen en vond de covers echt prachtig, en toen ik de achterflappen las was ik helemaal verkocht. Alleen zei mijn portemonnee: ‘Nee, je laat ze liggen’, dus het mocht niet, haha. Hoop dat ik ze daarom via hier win ♡

    Ik volg je op alle kanalen ☺

  11. De Facebook-pagina van Biebmiepje volg ik al geruime tijd en je tips op de blog zijn zeer welkom. Deze schitterende boeken van Dinah Jefferies lijken me ideaal, meeslepend, romantisch, geheimzinnig en prachtige historische verhalen met een tropisch tintje. Zou een speciaal verjaardagscadeau zijn, maak heel graag kans.

  12. Geweldige boeken met mooie covers, die ik graag zou willen lezen!
    Ik volg je op Twitter & ga de winactie nu delen:)
    @es2511

  13. Ik doe heel graag mee! Ik ben alleen nooit zo van het delen van posts helaas… Als je niet veel plaatst dan wordt het al snel vervelend als je vanalles gaat delen 😉 Maar ik doe heel graag mee!:D

  14. Wat een leuke actie Judith! Ik doe graag met deze actie mee, want ik kwam dit boek toevallig bij de nieuwe boeken van de bieb tegen afgelopen week! Maar omdat ik die nog niet mag lenen als medewerker doe ik graag mee aan jouw actie! Heel erg leuk. Ik volg je volgens mij overal en ik ga je actie nu delen via twitter! XXX

  15. De titels van de boeken spreken mij erg aan en ik doe dan ook graag mee. Heerlijk relaxed lezen in mijn hangmatje achter in de tuin tijdens de vanaktie.

  16. fijn met de zomer in het vooruitzicht (toch of slaan we dit jaar over) zou het heerlijk zijn om op mn ligbed in de tuin fijne boeken te lezen, dat is toch op en top ontspannen (L) ik doe graag mee, en heb je winactie gedeeld op twitter… eigenlijk niet handig, straks doen er zoveel mensen mee dat de kans van de huidige deelnemers alleen maar kleiner wordt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.