De campus – Nathalie Pagie

De campus
ISBN 9789022567784
Uitgever: Boekerij
256 pagina’s
Verschenen: mei 2014

Achterflap:

“Cleo van Laerhoven gaat vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Canada. Ze heeft het aanvankelijk enorm naar haar zin, tot een van Cleo’s docentes op een ochtend dood wordt aangetroffen. De politie denkt in eerste instantie aan zelfmoord. Maar als korte tijd later ook haar assistente op gruwelijke wijze sterft, wordt er een moordonderzoek gestart en slaat de sfeer op de campus om. En niet alleen de sfeer: na een prachtige Indian summer verdwijnt de wereld onder een dik pak sneeuw en daalt de temperatuur tot ver onder het vriespunt. Cleo raakt verstrikt in een web van intriges, waarin niemand is wie hij lijkt te zijn. Lukt het haar de Canadese kou te trotseren en de campus levend te verlaten?

Nathalie Pagie is een nieuw Nederlands thrillertalent; haar debuut De toneelclub verscheen in 2013 en kreeg veel lovende recensies. Ze woont met haar gezin in Breda.

Recensie:

“Uren geleden – waren het uren? – had ze zijn geschreeuw nog gehoord, maar nu was het stil. Zou hij bezweken zijn aan zijn verwondingen? Of was het hem toch gelukt weg te komen en liep hij achter haar aan? Dan was ze verloren, ze was aan het einde van haar krachten.”

Na de spannende proloog is meteen duidelijk dat er iets ergs gebeurd is, maar wat? Wie is zij? En wie is hij?

Rechtenstudente Cleo gaat naar Canada om daar vijf maanden aan de University of Alberta in Edmonton te studeren. De rust en uitgestrekte natuur daar is een verademing voor Cleo die een overbezorgde vader heeft die haar leven en dat van haar zussen probeert te regisseren. Hij was het er niet mee eens dat ze ging, maar in het verre Canada voelt Cleo zich ver en vrij van alle zorgen van thuis.
Op de enorme campus bloeit Cleo op en maakt ze al gauw nieuwe vrienden; studentenbegeleider Keith, Zweedse Mia, Friese Gerline, eenling Mike en de knappe Deen Matthias die haar wel lijkt te zien zitten. Maar de positieve sfeer slaat om als haar Extreme Make-Over docente Amy, “Sex on Heels”, op een ochtend dood gevonden wordt. Het lijkt of ze uit het raam gesprongen is, maar als Keith wordt opgepakt blijkt dat er toch aan kwade opzet gedacht wordt. Cleo kan niet geloven dat hij Amy, van wie hij hield, iets aan zou doen en gaat zelf op onderzoek uit om zijn onschuld te bewijzen. Na een verdacht telefoontje te hebben overhoord van Amy’s assistente Stephanie verdenkt Cleo haar ervan meer te weten en besluit ze eens met haar te gaan praten. Stephanie wordt een paar dagen later vermoord aangetroffen en Cleo wordt verdacht van de moord. Gelukkig heeft ze een alibi en wordt ze vrijgelaten. Het verstandigste zou zijn om de zaak nu te laten rusten, maar Cleo kan het niet laten. Hoe meer ontdekkingen ze doet, hoe meer ze zichzelf in gevaar brengt…

“Cleo was tegen wil en dank bij de zaak betrokken geraakt en kon er geen afstand van nemen voordat de puzzel compleet was en Keiths naam gezuiverd.”

Na Nathalies debuut De toneelclub (klik hier voor mijn recensie), die ik in één ruk uit had, keek ik enorm uit naar haar tweede boek. Ze heeft me niet teleurgesteld, ook van De campus heb ik enorm genoten, ik waande me eventjes in het mooie Canada.
Cleo is een sympathieke meid, met een sterk rechtvaardigheidsgevoel en ze gaat door het vuur voor haar vrienden. Al is het niet altijd even slim wat ze doet, je begrijpt wel dat de zaak haar te pakken heeft en dat je na het vinden van een paar puzzelstukjes niet meer kunt stoppen tot de puzzel compleet is.
De campus bestaat uit korte hoofdstukken, iets waar ik gek op ben, en Nathalie heeft een heerlijke vaart in haar verhalen, dus je vliegt door het boek heen. De spannende proloog zet meteen de toon, je móét verder lezen tot je weet wie er in de sneeuw op de vlucht is en wat eraan voorafgegaan is. Tel daar de fijne en realistische personages, een verhaal wat idyllisch begint maar steeds spannender wordt en een huiveringwekkende ontknoping bij op en je hebt een thriller die zich kan meten met de boeken van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt.
Op naar boek nummer drie! Ik reserveer vast een exemplaar 😉

0 thoughts on “De campus – Nathalie Pagie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.