Muren van glas: harde grenzen – Marique Maas

Muren van glas harde grenzen
ISBN 9789041424204
Uitgever: Anthos
339 pagina’s
Verschenen: september 2013
Deel 2 van de Muren van glas-reeks

“In het tweede deel van de Muren van glas-reeks heeft Nadine de Jong gebroken met Daniel Holland. Hij is echter niet van plan om haar op te geven en neemt haar mee naar een prachtig skioord. In het sprookjesachtige sneeuwlandschap komen de twee dichter tot elkaar. Maar Nadine blijft vragen houden: wat is precies Daniels verhouding met Noa, zijn bloedmooie assistente? En waarom is Michael, een van Daniels vaste werknemers, erop gebrand om Nadine uit Daniels leven te weren? De vragen blijven onbeantwoord. Totdat Nadine tijdens een in alle opzichten broeierig verblijf in het zuiden van Spanje wordt geconfronteerd met de waarheid over haar verslavende minnaar. Ze moet nu definitief een keus maken. Kan ze hem en zijn erotische verlangens aan? Verlegt ze haar grenzen? 

Marique Maas is een pseudoniem van bestsellerauteur Esther Verhoef. Waar Verhoef psychologische diepgang en een ijzersterk plot vooropstelt, draait het in de boeken van Marique Maas om puur leesplezier en zinderende erotiek. Het pseudoniem geeft haar de vrijheid om het genre dat met Vijftig tinten groot is geworden, te verkennen en een passend antwoord te geven.”

“Daniel is weer zijn charismatische, gevaarlijk sexy en krachtige zelf. Een man bij wie alle anderen in de schaduw staan.”

Het is kerst en Nadine de Jong, kok en mede-eigenaar van De Keuken Catering, voelt zich ellendig en alleen, ondanks dat ze omringd is met haar liefdevolle familie. Het lijkt er namelijk op dat zij en haar vriend Daniel Holland, succesvol zakenman en ontwerper, uit elkaar zijn. Hij verwachtte van haar dat ze met haar traditie zou breken van met de kerst bij haar ouders zijn en met hem mee zou gaan naar Aspen, zij was het daar niet mee eens en stelde hem voor een ultimatum.
Maar dan staat Daniel ineens op de stoep bij haar ouders om daar kerst met Nadine te vieren, is er dan toch nog hoop? Nadine vergeet meteen weer alles om zich heen en de vonken vliegen er vanaf tussen de twee. Maar er zal wel een hoop moeten veranderen, Daniel moet zich meer openstellen voor Nadine, haar meer vertellen over zijn verknipte jeugd en zijn losbandige verleden. Misschien kan ze dan begrijpen waarom hij deed wat hij deed en zijn verleden accepteren en er vertrouwen in krijgen dat hij nu echt alleen voor haar gaat. Dat blijkt wel moeilijk te zijn, Nadine wordt verscheurd door twijfels: waarom is Daniels werknemer Michael zo ontzettend vijandig tegenover haar? Wat heeft zich afgespeeld tussen Daniel en zijn mooie en lieve assistente Noa? Kan Nadine Daniels dominantie aan? Ze zal letterlijk grenzen moeten verleggen… Waar ligt de harde grens voor Nadine?

Met Muren van glas: harde grenzen heeft Marique Maas, pseudoniem van Esther Verhoef, een heerlijk romantisch en zinderend vervolg neergezet op deel een: Muren van glas: de ontmoeting. Het is het welbekende sprookjesachtige concept van rijke, woest aantrekkelijke en dominante man en de “gewone” jonge vrouw die zich niet bewust is van haar schoonheid. Maar ondanks dat zijn de hoofdpersonen aangename personen met herkenbare gevoelens, twijfels en strubbelingen. De aantrekkingskracht tussen Nadine en Daniel spat van de pagina’s, maar de erotische scènes zijn absoluut niet vulgair, ze zijn op een aangename sensuele manier beschreven.
Muren van glas: harde grenzen is een door de korte hoofdstukken en aangename schrijfstijl, kenmerkend voor Esther Verhoef, heerlijk weglezend boek om je warm te houden op koude winteravonden.

Ik heb deze recensie geschreven voor BoekenBijlage.nl. Hier staat mijn recensie van deel 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.