Boekpremière Spotlight Joyce Spijker

Spotlight1
Afgelopen vrijdag, 8 november 2013, was het zover: de boekpremière van Joyce Spijkers debuut Spotlight. Het spetterende besloten feest vond plaats in Roermond, de woonplaats van Joyce, in de prachtige retro bioscoop Royal. Buiten stond een enorme witte limousine en als je naar de ingang keek kon het niet missen wiens avond dit was.

foto 1 foto 2 foto 3
Binnen werden we hartelijk ontvangen met een drankje en verwelkomd door een stralende Joyce Spijker. Nadat alle gasten binnen waren en Joyce gefeliciteerd hadden werden we naar een prachtige bioscoopzaal geleid, waar het officiële gedeelte van de avond plaatsvond.

foto 4 foto 5 foto 6
Op het grote scherm werd eerst een compilatie getoond, helemaal in de sfeer van de bioscoop, van drie sterke, mooie en succesvolle glamorous vrouwen: Marilyn Monroe, Grace Kelly en Audrey Hepburn. Ook werd er een muziekclip van The Script getoond: Hall of fame, nog iets wat goed aansloot op de boodschap van de avond die kort samengevat kan worden als:
“Geef wat je echt graag wilt nooit op. Het is soms moeilijk om te wachten, maar het is veel erger om spijt te hebben.”
(Deze quote vond ik op Twitter, moest meteen aan de speech van Joyce denken, sluit er mooi bij aan.)
Er werd wat verteld over Joyce en het tot stand komen van haar debuut. Er kwamen drie succesvolle jonge Limburgers aan het woord over wat de spotlights voor hen betekenen en de redacteur van Joyce kwam aan het woord: Femke Meijer van Uitgeverij Boekerij, wat een leuk kijkje gaf in hoe de samenwerking tussen auteur en redacteur eruit ziet. Erg leuk om te zien hoe enthousiast ze over Joyce was. Uiteraard kwam ook Joyce zelf aan het woord, ze vertelde ons over hoe ze tot het schrijven van een boek is gekomen, dat ze in haar jeugd op school best een buitenbeentje en dus eenzaam was en dat ze zich heerlijk kon verliezen in het gezelschap van alle mooie boeken die ze toen las. Ze deed toen al mee aan schrijfwedstrijden en op een gegeven moment nadat ze een keer tweede was geworden werd haar enige doel: eerste worden. Dat lukte natuurlijk. Joyce heeft veel twijfels en onzekerheden moeten overwinnen voor ze het aandurfde om daadwerkelijk een boek te schrijven en die onder de aandacht van een uitgeverij te krijgen. Ze bedankte allerlei mensen die haar tot steun zijn geweest in het lange proces. Het was een mooi, emotioneel en warm verhaal. Joyce kan niet alleen goed schrijven, ze kan ook heel onderhoudend vertellen.
In plaats van het standaard overhandigen van het allereerste exemplaar van de redacteur aan de auteur (terwijl het boek al twee weken uit was), heeft Joyce het anders gedaan: ze heeft het eerste exemplaar van de tweede (!!!) druk overhandigd aan een goede vriend van haar die een grote steun is geweest in het promoten van haar boek via de Facebook groep “Maak van Joyce een bestseller auteur!”.
Na het officiële gedeelte was er nog ruim de tijd voor een hapje en een drankje en er was een DJ dus de voetjes konden eventueel ook van de vloer. Al met al een spetterende avond, vol met glamorous geklede mooie mensen, een mooie boekpresentatie en een glunderende, spontane en warme Joyce Spijker. Ik voelde me heel vereerd dat ik erbij mocht zijn en vond het heel leuk om Joyce in het echt even (kort helaas, maar het was ook zo druk) te spreken.
Bedankt Boekerij en Joyce Spijker voor deze onvergetelijke avond!!!

Spotlight biebmiepje
Wat er nog extra voor zorgt dat ik deze avond en dit boek nooit meer zal vergeten is dat er in de tweede druk een aantal quotes van de pers over Spotlight staan, waaronder een quote uit mijn recensie! Ik ben een onwijs gelukkig en trots biebmiepje!

Spotlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.